Kipster begon in Limburg, breidt nu uit naar Randstad

Datum van item

5 juli 2018

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

3x bekeken

Eind 2017 opende Kipster in Venray, een nieuwe en innovatieve kippenboerderij: duurzaam, dier- én milieuvriendelijk. Het combineren van de nieuwste innovaties met frisse marketing is zo succesvol dat het concept de Limburgse provinciegrenzen zal gaan overschrijden. Door de grote vraag naar de eieren wordt een nieuwe locatie met educatieve functie gebouwd in de Randstad.

Kipster heeft een exclusieve afname van supermarktketen Lidl. Hier vlogen de Limburgse eieren zo hard de winkel uit dat men niet aan de grote vraag kon voldoen, met lege schappen tot gevolg. “We willen geen nee verkopen”, zegt duurzaamheidsmanager Marlijn Somhorst van Lidl. “We willen juist duidelijk maken dat duurzame producten heel goed bij een discounter passen.”

Als antwoord hierop werd besloten het concept te dupliceren op een nog bekend te maken locatie in de Randstad. Somhorst benadrukt dat de stal een educatieve functie zal krijgen "om consumenten te laten zien waar hun eten wordt geproduceerd".

Internationale interesse
Medeoprichter van Kipster Olivier Wegloop benadrukt dat dat Lidl wél de Kipster-eieren afneemt, maar niet de stal financiert. Er lopen gesprekken om ook buiten Nederland klimaatneutrale kippenstallen te bouwen. Bij de opening in 2017 sprak Wegloop al de ambitie uit om "het houden van kippen niet alleen in Nederland, maar wereldwijd naar een dier- en milieuvriendelijker plan te tillen." Er was toen al internationale belangstelling.

Bron: Trouw / WijLimburg